tiistai 5. syyskuuta 2017

Yrittäjäpäivä, Tmi Jutta Hotti




Tänään 5.9. oli siis yrittäjäpäivä, ja pääsimme vierailemaan eri yrityksiin ja tutustumaan minkälaista se yrittäjyys oikeastaan on. 

Itse kävin seurailemassa Jutta Hottia, (Tmi Jutta Hotti, kauneudenhoitopalvelut ja kynnet) 
kauneushoitola Bellissimassa. 

Jutta Hotti valmistui keväällä 2017 Jyväskylän ammattiopiston kosmetologipuolelta, ja perusti oman toiminimen samana keväänä. Silloin myös meni Bellissimaan töihin.  Hän aloitti yrittäjänä, sillä työpaikka vaati oman toiminimen, eli Bellissimassa on jokaisella työntekijällä oma toiminimi. Kyseisellä alalla ei juuri ole palkkahommia. 
Kävi kynsikoulutuksen 2016-2017.

Yrittäjyydestä Jutta on saanut tietoa koulun yrittäjäkurssilta, ja hänen perheessään on yrittäjiä. Sitä kautta myös saanut tietoa siitä itse yrityksen perustamisesta ja mitä kaikkea pitää ottaa huomioon. Kertoi, ettei kukaan varsinaisesti auttanut siinä itse toiminimen perustamisessa, mutta kertonut kaiken tarvittavan. 

Hyviä puolia Jutan mielestä yrittäjyydessä on yrittäjän vapaus, saa itse päättää työajat.
Huonoja puolia taas on, että rahallisia menoja on paljon, vaikka ei tienaisikaan vielä hirveästi, ja siitä johtuen tulee paljon stressiä. 

Ammattitaitoa Jutta kertoo pitävänsä yllä tekemällä ja kouluttautumalla lisää. Lisäksi on tärkeää pysyä pinnalla alaan liittyvissä asioissa. 

 Yrittäjälle tärkeitä ominaisuuksia ovat pitkäpinnaisuus, reipas asenne uusiin asioihin, ulospäinsuuntautuneisuus; ollaan paljon tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa, ja rohkeus. 

Viimeinen kysymys, jonka Jutalta kysyin, oli voisiko hän suositella yrittäjyyttä. 
Voi suositella, mutta aika stressaavaa, koskaan ei tiedä miten yritystoiminta lähtee käyntiin. 

Yrityksen perustamisesta kannattaa ottaa kunnolla selvää, ennen kuin alkaa mitään muuta tekemään. Vakuutukset, kirjanpito, yritystili yms. Kokonaisuus kunnossa ennen yrityksen perustamista. 



Liiketilan hoitohuone. Kuva by Jutta.



Jutan illan työpiste kynsien teossa.




Pääsin myös seuraamaan geelikynsien tekoa.










Suuret kiitokset Jutalle, että pääsin seuraamaan työntekoasi.



-Suvi :)





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ehostuksia

Ensimmäisenä näytösmeikki: Tein näytösmeikin Loisto-konserttiin. Asiakas halusi pinkkiä ja tumman harmaata luomille, rajaukset cat ...