sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Kulmien ja ripsien värjäys



 Saimme värjätä toistemme kulmat ja ripset. 

Tarvittavia välineitä.


Meillä oli käytössä muutamia värejä, merkiltä RefectoCil.
(RefectoCil Eyelash & Eyebrow Tint)
RefectoCil värit. Lähde: 1


Työvaiheet
Ensimmäiseksi keskustellaan asiakkaan kanssa minkälaisen lopputuloksen hän haluaa, ja päätetään värit. Käytin sinimustaa (No.2 Blue Black) asiakkaan ripsiin ja vaaleanruskeaa (No.3.1 Light Brown) kulmiin. Seuraavaksi värien sekoitus. Ripsien väri; n. 2 cm väriä, ja hapetetta samanverran, jos voidemaista. Nestemäistä hapetetta n. 6 tippaa. Hapetetta on kahta erilaista, toinen nestemäinen ja toinen voidemainen. Kulmien väri; saman verran väriä ja hapetetta kuin ripsien värissäkin. 


                          

                                           
                                                                              
                                  
Silmien alue putsataan ensin meikinpoistoaineella, jotta kaikki lika saadaan pois ja väri tarttuu helpommin. Sitten "liimataan" pienet suojalaput silmien alle vaseliinilla, niin että myös alaripset ovat lapun päällä. Asiakas sulkee silmänsä. Yläluomelle melkein ripsien tyveen voi laittaa vähän vaseliinia, Tällöin jos värin levitysvaiheessa väriä menee hieman luomelle, se on helppo putsata. Värin levitys aloitetaan ripsien latvoista, niin että, ripset kiinnittyvät lappuun. 



Ripsien värin annetaan vaikuttaa 10 minuuttia. 


Sillä aikaa kun ripsien väri vaikuttaa, voidaan värjätä kulmat. Ensimmäisenä katsotaan mihin muotoon kulmat halutaan värjäyksen jälkee, jos siis nypittävää on tai muuten haluaa vähän muotoilla. Ihan kaikkia karvoja ei värjätä, eli jos joitain hajakarvoja nypitään värjäyksen jälkeen, niiden päälle laitetaan vaseliinia, jotta väri ei tartu niihin, ja sillä muutenkin kierretään koko kulmakarva. Sitten vain levittämään väriä kulmiin. 


                                                         Kuvassa vasemman puolen kulmasta jo pyyhitty väri.


Kun on levitetty väri molempiin kulmiin, voi alkaa pyyhkiä jo ensimmäisestä väriä pois. Vaikutusaika n. 5 minuuttia. Ensin kuivalla vanulapulla sisänurkasta ulkonurkkaan ja sitten toisinpäin. Sen jälkeen pyyhitään uudestaan, mutta hieman kostealla vanulapulla. 

Kun molemmat kulmat on pyyhitty, voidaan siirtyä ripsiin. Ensimmäisenä kannattaa ikäänkuin painaen liu-uttaa väri pois ripsistä suojalapulle, jonka jälkeen laput voidaan poistaa. Sitten ripset pyyhitään ensin kostealla vanulapulla niin hyvin kuin mahdollista. Sen jälkeen voi käyttää valutustekniikkaa; Tarvitset kaksi vanulappua, toinen kuiva ja toinen täysin märkä. Asiakas kääntää päätä hieman sille puolelle, josta putsataan ensin. Kuiva vanulappu laitetaan posken yläosaan ottamaan vastaan vedet jotka valuvat silmältä. Märkää vanulappua käyttäen pustataan vielä ylimääräinen väri ripsiltä siten, että ripsille puristetaan vettä vanulapusta samalla pyyhkien. Viimeistelyksi kostealla pumpulipuikolla pyyhitään ihan ripsien alta tyvestä. 


Kuva lopputuloksesta. Kulmia myös nypitty. 


Omasta mielestäni värjäys onnistui ihan hyvin, ensi kerralla menee varmasti sujuvammin ja paremmin. Lopputulos oli onnistunut. 



-Suvi :)


Lähteet: Voidemainen hapete; crystaldreamlashes.fi, nestemäinen hapete; static.cocopanda.fi, Jutta Hotti, Kuvassa väreistä linkki alapuolella.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ehostuksia

Ensimmäisenä näytösmeikki: Tein näytösmeikin Loisto-konserttiin. Asiakas halusi pinkkiä ja tumman harmaata luomille, rajaukset cat ...