maanantai 11. syyskuuta 2017

INCI - Mikä se on?

INCI tulee sanoista 
International Nomenclature of Cosmetic Ingredients (Kansainvälinen luokitus kosmeettisille valmisteille).

INCI on Euroopassa yhteisesti sovittu ainesosan nimi. Ainesosilla on on INCI-nimet, jotka ovat yhteisiä riippumatta siitä, missä tuotteessa tai minkä valmistajan tuotteissa ne esiintyy. Se on pakollinen Euroopan Unionin alueella.
Kosmetiikan ainesosaluettelo on yleensä tuotteen kyljessä, muuta voi joskus olla myös erillisellä paperilla, etenkin jos tuote tilattu netistä.

Vaatimus ainesosaluottelosta tuli voimaan vuonna 1998. Kaikki vaikutukset, joita tuotteella ilmoitetaan olevan on pystyttävä osoittamaan.

Luettelo kertoo, mitä kemiallisia aineita kosmeettisessa tuotteessa on. Ensimmäiseksi merkitään se aine, jota on määrältään ja pitoisuudeltaan eniten, seuraavaksi merkittyä ainetta toiseksi eniten jne. Luettelo alkaa useimmiten AQUA-sanalla, sillä monessa tuotteessa on vettä eniten.

Tuotteen vaikuttavat aineet löytyvät todennäköisesti luettelon alusta. Viimeisenä INCI-listalla on aineet joita on vähiten, eli aineet joita on tuotteessa on alle 1%, voidaan ilmoittaa vapaassa järjestyksessä. Luettelo ei kerro eri ainesosien merkitystä ja tehtäviä tuotteissa.

Mitä hyötyä INCI-luettelosta on?

Sen avulla allerginen käyttäjä voi tunnistaa itselleen sopimattomat aineet. Kuluttaja voi vertailla tuotteiden eroja ja samankaltaisuuksia ja tehdä hyviä ostopäätöksiä.


Kuvassa Paul Mitchell Thicken Up Styling Liquid- tuotteen INCI-lista.

Parturi-kampaajan on tärkeä osata tutkia ainesosaluetteloa, ja tuntea tuotteet joita käyttää, jotta osaa valita jokaiselle asiakkaalle juuri sopivat tuotteet.


-Suvi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ehostuksia

Ensimmäisenä näytösmeikki: Tein näytösmeikin Loisto-konserttiin. Asiakas halusi pinkkiä ja tumman harmaata luomille, rajaukset cat ...