tiistai 19. syyskuuta 2017

Tasausleikkaus


Kerron tässä ensimmäisen leikkauksen vaiheet ja välineet. Muutama kuvakin saattaa eksyä joukkoon. :)


Ihan ensimmäiseksi kastelimme harjoituspäiden hiukset hoitoainevedessä. Sen jälkeen tehtiin ositukset.

Vedettiin jakaus otsan keskeltä niskan keskelle, ja pään korkeimmasta kohdasta korvien keskikohtaan. Saatiin siis neljä osiota. Tämän jälkeen jaoteltiin noin sentin paksuiset osiot niskasta molemmista jo valmiiksi jaotelluista osioista.

Yhdessä sovittiin minkä verran leikataan ensimmäisellä kerralla. Jotenka leikkasimme 2 cm. 

Hiusten pitää olla kunnolla märät leikatessa. Aina kun vähääkään tuntui että hiukset alkoivat kuivua, astui suihkupullo kuvaan. 

Ensimmäisen osion leikkaamisessa täytyy olla tarkka, sillä sen mukaan on helppo leikata seuraavat osiot, ja siitä saa hyvin mitan. Leikkaus aloitetaan osion keskikohdasta. Leikkauskampaa apuna käyttäen, kammataan kunnolla osiota jota leikataan. Vetosuunta alaspäin. 

Näin käytiin läpi kaksi takaosiota. Aina noin sentin paksuinen osa, kammataan se alas ja katsotaan mitta alemmista jo leikatuista hiuksista. 

Etuosioihin mentäessä tehdään samalla tavalla, osion alaosasta noin sentin paksuisesti hiuksia, tai jos sivuilla ei ole paljoa hiuksia, voidaan ottaa vähän suurempi osio. Kun aletaan leikkaamaan, otetaan hieman jo leikattuja hiuksia takaosista mukaan, niistä saadaan taas hyvin mittapituus. Edetään ylöspäin osiota. Molemmant etuosiot samalla tavalla.

Kuvassa hiukset leikattu ja föönattu.
Ensimmäiseksi leikkaukseksi onnistui ihan hyvin. Tämän jälkeen olemme kyllä leikattu aika paljon, ja harjoitusta on tullut.


-Suvi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ehostuksia

Ensimmäisenä näytösmeikki: Tein näytösmeikin Loisto-konserttiin. Asiakas halusi pinkkiä ja tumman harmaata luomille, rajaukset cat ...